Hírek

Számítógépes tolvajbanda: hat román, két marokkói Spanyolországban
2014-01-03 12:03:19
Kategória: Hírek

 


A banda számítógéppel betört bankkártya-szolgáltatást nyújtó cégek informatikai tárhely rendszereibe, és a megszerzett adatok révén pénzt vett fel bankautomatákból. Madrid egyik peremvárosában tartóztatták le mindannyiukat.


 Spanyolországban vasárnap õrizetbe vették egy számítógépes nemzetközi tolvajbanda nyolc tagját. A bûnszövetkezet 60 millió dollárnyi - több mint 1,3 milliárd forintnyi - pénzt lopott bankokból szerte a világon.

A banda számítógéppel betört bankkártya-szolgáltatást nyújtó cégek informatikai tárhely rendszereibe, és a megszerzett adatok révén pénzt vett fel bankautomatákból. A spanyol rendõrség közlése szerint a nyolc letartóztatott közül hat román állampolgár, kettõ marokkói. Madrid egyik peremvárosában tartóztatták le mindannyiukat, és elkoboztak tõlük mintegy ezer még feltöltetlen, gazdátlan bankkártyát.

A spanyol rendõrség közleménye kitért arra, hogy a bandát egyetlen ember irányította, akit viszont Düsseldorfban vettek õrizetbe, de hogy mikor, azt nem fedték fel. Azt viszont igen, hogy a bûnszövetkezet több európai országon kívül Japánban is tervezett akciókat.

Forrás: MTI
A cikk képei: