Hírek

Közel 3 millió Adobe-felhasználó adatait halászták le a hackerek
2013-10-04 10:56:06
Kategória: Hírek

 


 Az adatlopás miatt az amerikai vállalat új jelszavakat hozott létre a megkárosított felhasználók számára, és tájékoztatta a történtekrõl az érintett bankokat is. A kikerült adatok nem tárhely adatok, hanem termékekhez kapcsolt felhasználónév-jelszó párok, és banki azonosítók.


Számítógépes kalózok a feltört tárhely területére bejutva eltulajdonították az Adobe Systems mintegy 2,9 millió felhasználójának adatait - közölte a grafikai megjelenítéssel foglalkozó amerikai nagyvállalat.

Az Adobe szerint az ellopott adatok között van a vállalat egyes ügyfeleinek a felhasználóneve és a jelszava, valamint a bankkártyájának kódja is. Emellett a számítógépes hackerek feltörték a vállalat néhány népszerû számítógépes termékének a forráskódjait is.

Az Adobe szerint a hackerek mintegy 2,9 millió felhasználójának az adatait lopták el. A vállalat sajnálatát fejezte ki emiatt, és közölte, hogy külsõ partnerekkel, illetve a bûnüldözõ szervekkel együttmûködve próbálja helyrehozni a számítógépes kalóztámadás okozta károkat.

Az adatlopás miatt az amerikai vállalat új jelszavakat hozott létre a megkárosított felhasználók számára, és tájékoztatta a történtekrõl az érintett bankokat is. Az Adobe az javasolta az adatlopás károsultjainak, hogy változtassák meg a más internetes oldalakhoz használt jelszavaikat is.

A számítógépes biztonságért felelõs amerikai hivatal is elõvigyázatosságra szólította az Adobe felhasználóit.

Forrás: MTI
A cikk képei: