Hírek

Már elérhetõ az Egységes hírközlés-, média- és mozgókép-statisztikai adatbázis
2013-11-13 10:25:42
Kategória: Hírek

 


Az ehmmsa.nmhh.hu címen elérhetõ, egységes tárhely alá rendezett statisztikai gyûjtemény 1990-tõl napjainkig tartalmaz adatokat, magyarul és angolul - olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóságának közleményében.


 Az adatbázisból lekérdezhetõk a többi közt egy adott idõszak elemzése szempontjából releváns magyarországi makrogazdasági adatok éppúgy, mint a vezetékes és mobiltelefonos hívások száma, idõtartama, a kábeltévé-szolgáltatást igénybe vevõ háztartások száma megyék és régiók szerint, az internet-elõfizetések száma hozzáférési technológia szerint, a televíziózásra fordított idõ demográfiai csoportonként, a különbözõ tévécsatornák közönségarányai, a médiaszolgáltatások száma és egyéb adatai.

Az egységes tárhely létrehozása során a korábban csak hírközlés-statisztikai adatokat tartalmazó - még az NMHH jogelõdje által indított - adatbázist a szakemberek átdolgozták, frissítették és kiegészítették. Az adatok több mint egy tucatnyi hiteles és megbízható, nyilvános forrásból származnak - közölték.

A magyarországi piacok mellett az NMHH nemzetközi összehasonlító információkkal is segíti a felhasználókat.

Forrás: MTI
A cikk képei: