Hírek

Fontos tudnivalók domain átregisztrációval kapcsolatban
2017-08-14 08:41:24
Kategória: Hírek

A domain átregisztráció folyamatáról már írtunk, azonban van néhány fontos szempont, amire szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét.


Az átregisztráció folyamán a domain egy kezelőtől(regisztrátor) egy másikhoz kerül át, így általában a domain legfőbb paramétere a névkiszolgálója, és tárhelyének címe is megváltozik.

 Két fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet a folyamattal kapcsolatban.

1. Ártregisztrációkor fontos, hogy a domainhez létrehozott e-mail fiókokat az új szolgáltatónál is hozzuk létre, különben nem kapunk meg leveleket, partnereink hibaüzenetet kapnak ha nekünk írnak. A szolgáltató a domain nevet veszi át, nem feladata(és nem is tudja) ellenőrizni, milyen fiókok vannak az adott domainhez kapcsolva.

2. A domain átregisztrációja nem jelenti azt, hogy a domainalatt található weboldal kerül át. A regisztrátor a domaint veszi át, a domain tárhelyén lévő fájlokat nem tudja átvenni, ézért fontos, hogy a weboldal áthelyezéséről az ügyfélnek kell gondoskodnia az átregisztráció elindítását megelőzően.

A fenti két lépés elvégzésével elérhetjük, hogy weboldalunk, és levelezésünk működésében nem lesz kiesés, nem veszítünk látogatókat, vagy fontos, e-mailban küldött megrendeléseket.A cikk képei: