Hírek

Újra támadt az Anonymous Ukrajnában
2013-11-18 09:39:09
Kategória: Hírek

 


Az ukrán külügyminisztérium elektronikus postája után most az állami vámszolgálat tárhely szervereit törte fel az Anonymous nemzetközi hackercsoport - hozta nyilvánosságra vasárnap az ukrán média.


A hackercsoport ukrajnai tagjai egy gigabájtnyi titkos anyagot tettek közzé honlapjukon. A dokumentumokat az odesszai vámõrség tárhely szerverének feltörésével szerezték meg. Állításuk szerint olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek a Duna menti és a Fekete-tengeri régióban zajló kõolaj- és földgáz-kereskedelemben véghezvitt törvénytelen mûveletekrõl, megvesztegetésekrõl szólnak, valamint korrupciós sémákat tartalmaznak.

A hackerek közölték, hogy az információk javarésze az ukrán állami vámszolgálat korábbi vezetõjével, Ihor Kaletnyikkal kapcsolatos, aki azután hagyta el a posztot, hogy a Kommunista Párt listáján képviselõi mandátumot szerzett a tavaly októberi parlamenti választásokon. Kaletnyik jelenleg a házelnök elsõ helyettese.

Az Anonymous október végén jelentette be, hogy feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját, majd kõolaj- és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos leveleket tett közzé weboldalán. A szervezet ukrán tagozata akkor videóüzenetben jelentette be, hogy megkezdték a "Függetlenség" nevû hadmûveletet. Kinyilvánították, hogy ellenzik Ukrajna európai integrációját, s azt szeretnék, ha Ukrajna az EU-tól és Oroszországtól is egyaránt független maradna.

Forrás: MTI
A cikk képei: