Hírek

Kiberbiztonság: három hónap alatt 200 incidenst regisztráltak
2014-01-07 10:46:07
Kategória: Hírek

 


Az észlelt kibertámadások között kritikus, azaz a legmagasabb biztonsági besorolású nem volt. Magas kockázatú is csak két-három, a többi közepes, alacsony vagy minimális veszélyt jelentett csupán az állami és az önkormányzati tárhely informatikai rendszerek mûködésére.


A mûködésének 2013. július 1-jei kezdetét követõ elsõ negyedévben 200 incidensbejelentést regisztrált az állami és önkormányzati szervezetek kiberbiztonságáért felelõs Kormányzati Eseménykezelõ Központ.

Az incidensek 15 százaléka érintette az állami rendszereket. Az észlelt kibertámadások között kritikus, azaz a legmagasabb biztonsági besorolású nem volt. Magas kockázatú is csak két-három, a többi közepes, alacsony vagy minimális veszélyt jelentett csupán az állami és az önkormányzati tárhely informatikai rendszerek mûködésére.

Az Országgyûlés tavaly áprilisban fogadta el Az állami és önkormányzati szervezetek elektronikus információbiztonságáról szóló törvényt. Ennek a jogszabálynak a felhatalmazása alapján az állami és önkormányzati szervezetekkel kapcsolatos kiberbiztonsági eseményekkel összefüggõ feladatok végrehajtását a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelõs belügyminiszter hatáskörébe utalta. A törvényben elõírt feladatok végrehajtására a Nemzetbiztonsági Szakszolgálaton belül létrehozták a Kormányzati Eseménykezelõ Központot.A cikk képei: