Hírek

Nyilt forráskódú weboldalak. Öröm, vagy mérgelődés?
2016-02-17 08:56:27
Kategória: Hírek

A nyílt forráskodú weboldalak (Wordpress, Joomla, Drupal stb) nagy segítséget jelentenek azok számára, akik nem rendelkeznek weboldal készítői, vagy programozói tudással. Könnyen bővíthetőek, könnyen kezelhetőek. Azonban hamar megkeseredhet a méz a szánkban, ha nem figyelünk oda a fontos dolgokra.


 Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a nyílt forráskód nem csak azt jelenti, hogy olyan weboldalunk van, melyet több ezer ember fejlesztett párhuzamosan, hogy a legjobb legyen, és minden funkciót kiszolgáljon, hanem arra ishogy így olyan honlappal rendelkerünk amihez sokan hozzáférhetnek.

Napi szinten tapasztaljuk, hogy a nyílt forráskodó oldalak biztonsági hibáival sokan tisztában vannak, és ezt ki is szeretnék használni. Kártékony tartalmakat felölteni a weboldalra, vagy kéretlen reklámlevél küldésre használni ezeket.

Ezért nagyon fontos, hogy Joomla, Wordpress, Drupal alapú weboldalainkat, azok moduljait mindig, rendszeresen frissítsük a legújabb verziókra, és ne használjunk olyan modulokat, melyek nem megbízható fejlesztőtől származnak.

A rendszeresen frissített, nyílt forráskodó oldal, hatékony, biztonságos marketingeszköz lehet, míg egy elhanyagolt, könnyen feltörlhető weblap csak bosszúság ügyfélnek, látogatónak és szolgáltatónak egyaránt.A cikk képei: