Hírek

A biztonságos Joomla oldal
2016-10-14 09:06:27
Kategória: Hírek

A nyílt forráskódú oldalak (Joomla, Wordpress, stb) számos hasznos előnye mellett, van egy nagy hátránya is. Könnyen feltörhetőek. Most induló sorozatunkban hasznos tanácsokat hozunk ezen oldalak felhasználóinak, a biztonság növelésére.


 Az egyik leghasznosabb kiegészítő komponenes a Securitycheck. A kiegészítőnek van ingyenes, és fizetős (Pro) változata is. A komponens elemei folyamatosan figyelik a weboldal változásait a fájlok integritását, a gyanús fájlokat, és természetesen tűzfalat is aktiválhatunk.

Jellemző, hogy az oldalak ellen indított támadások általában külföldről érkeznek. A tűzfal logban nem csupán a gyanús próbálkozásokat tekinthetjük át, de saját feketelistát (letiltott ip címek) is kezelhetünk. Sőt,  Geo Blocking funkciót is tartalmaz a program, vagyis teljes országokat, sőt kontinensek elérését is letilthatjuk.

Amennyiben tudjuk, hogy látogatóink/üzleti partenerink főleg európaiak, úgy a többi kontinens blokkolásával számos kellemetlenségtől, rossz indulatú próbálkozástól kímélhetjük meg magunkat.

A sorozat következő részében ezen kiegészítő Spam Protection funkcióját nézzük át, mely azoknak lehet hasznos akik oldalukon engedélyezik a felhasználói regisztrációt.A cikk képei: