+36 20 9999 771        1196 Budapest Nagysándor József u. 158.

 

Kinek van szüksége domain névre

2020.07.07
Például Ön egy vidéki, mezőgazdasági céget vezet. A gépek járják a mezőket, a partnerei ugyanazok, akikkel mindig a helyi internet szolgáltatótól kapott e-mail címen kommunikál. Honlapra nincs szüksége, a partnerei elérik. Mi baj lehet?

Tegyük fel, hogy nagyobb telephelyre költözik. Csak pár kilométerrel odébb. Csakogy itt már más internet szolgáltató érhető el, így az Ön régi e-mail címe nem használható tovább. Bár lekommunikálja ezt ügyfelei felé, nem mindeniki jegyzi meg. Jönnek a panaszok az elveszett megrendelésekről, válasz nélkül hagyott üzenetekről.

Ez akár anyagi értelemben vett kárt is jelenthet Önnek,hiszen nem mindenki éri el Önt. Ellenben ha saját domain névvel rendelkezik, akkor ahhoz akár korlátlan számban hozhat létra olyan saját e-mail címeket, melyek függetlenek attól, hogy Önnél melyik internet szolgáltató elérhető. Átköltözik Telekom területről, UPC szolgáltatási területre. Saját domaines e-mail címmel észre sem veszi a váltást, hiszen címe nem változik. Nem kell mindenkinek szólnia, mert minden megy tovább a megszokott módon.

Miért hasznos még a domain regisztráció, és a saját honlap is? Maradjunk a mezőgazdasági témánál. Az agrárpályázatok esetében ma már alapvetés, hogy elérhető weboldalt is kérnek a pályázat benyújtásakor, amin a pályázattal kapcsolatos anyagokat kötelező megjeleníteni. Ha Önnek nincs ilyen elérhetősége, komoly segítségtől eshet el.

És mindez csake gyetlen példa a domain regisztráció hasznosságára.


További Hírek

rr16-15
Hol a rendszergazda
pexels-luis-gomes-546819
Ne csak weboldala legyen webtárhelyén
rr2-19
Mindenki másnak már van?
rr11-17
Fontos a tárhely biztonsága
jacob-meves-02kW3r4lS8Y-unsplash
A domain név átirányításról
rr23-8
Nem kell tech gurunak lennie
rr5-16
Hasznos dolog a biztonsági mentés
rr8-1
A svájci bicska esete
rr39-15
Új üzleti utak
rr3-9
A domain regisztráció egyszerû folyamat
rr10-6
Ne Ön oldjon meg minden problémát
rr3-16
Annyi terhet tegyen magára, amennyit el is bír