Hírek

Több ezer alkalmazottat bocsát el a T-Systems
2013-12-02 11:50:50
Kategória: Hírek

 


A szakszervezetek attól tartanak, hogy az elbocsátások akár 8 ezer alkalmazottat is érinthetnek. "Ha ez valóban így van, abban mi nem fogunk segédkezni" - nyilatkozta a Verdi szakszervezet elnöke, Lothar Schröder.


A Deutsche Telekom (DT) átszervezi T-Systems informatikai szolgáltató leányvállalatát és ennek keretében mintegy 6 ezer alkalmazottat készül elbocsátani - írja a német Handelsblatt hírportál.

A Handelsblatt értesülése szerint a bonni konszern vezetése a tervet december 12-én terjeszti a felügyelõbizottság elé.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy az elbocsátások akár 8 ezer alkalmazottat is érinthetnek. "Ha ez valóban így van, abban mi nem fogunk segédkezni" - nyilatkozta a Verdi szakszervezet elnöke, Lothar Schröder a Handelsblattnak.

A T-Systems már évek óta gazdálkodási nehézségekkel küszködik. A DT informatikai leányvállalata nagyvállalatok informatikai, domain regisztráció és tárhely feladatait látja el szolgáltatásként. Az üzletágban azonban erõteljes konkurenciaharc dúl, ezért alacsony nyereséget termel. A T-Systems ezért erõsíteni kíván a digitális üzletágban, például felhõ szolgáltatások nyújtásában, ahol Reinhard Clemens vezérigazgató kétszámjegyû százalékos nyereségkulcsot remél elérni.

A T-Systems az outsourcing szerzõdések keretében nyújtott tárhely informatikai szolgáltatásokat tevékenysége második pilléreként kívánja megõrizni.

A T-Systems kivonul számos piacról, így valószínûleg felszámolja spanyolországi érdekeltségét és jelentõs mértékben csökkenti franciaországi leányvállalatának tevékenységét - írja a Handlesblatt online kiadása.A cikk képei: