Hírek

A jövõ elkezdõdött
2013-12-19 20:00:47
Kategória: Hírek

 


Nap mint nap az interneten dolgozunk, hiszen domain regisztráció, és tárhely szolgáltatás a profilunk, ismerünk pár jövõbe mutató megoldást, de amire a Google Glass lesz képes az verhetetlen.


 A felhasználók egyetlen szempillantással készíthetnek képet a Google cég okosszemüvegének segítségével, de a találmány számos jövõbeni lehetõséget is elõrevetít. A vállalat szerint a Google Glass új funkciója gyorsabb mint a kamera gomb megnyomása vagy a hangvezérléses megoldás. Az okosszemüveg továbbá képernyõzároló funkcióval bõvült és immáron a videókat lehet feltölteni és megosztani a YouTube videomegosztó portálon - adta hírül a BBC News.

A Google szerint az új pislantó funkciót számtalan módon fogják tudni alkalmazni a felhasználók a jövõben. "Képzeljük el a napot, amikor egy taxi hátsó ülésén utazunk és csak rápislogunk a mérõórára a fizetéshez" - írta blogbejegyzésében a cég. "Csak rápislogunk egy pár cipõre a kirakatban és máris az ajtónk elé szállítják a méretünkben. Rápislantunk egy receptre a szakácskönyvben és az instrukciók máris feltûnnek elõttünk - semmi kézmozdulat, semmi rendetlenség".

A Google Glass piacra dobását a készülék privát szférára gyakorolt hatása miatti aggodalmak övezték, amelyek csak tovább erõsödtek amiatt, hogy az eszköz képeket, videókat és adatokat tud gyûjteni majdnem mindenrõl, amit a felhasználó lát. Elemzõk szerint az, hogy a felhasználók egyetlen pislantással képesek képeket csinálni, megnehezíti mások számára, hogy észrevegyék, ha éppen lefotózták õket.

A hordható technológiák piaca várhatóan erõteljes növekedésnek indul az elkövetkezõ években. A Nike cég októberben dobta piacra Fuelband nevû második generációs csuklószorítóját, amely segít a felhasználóknak nyomon követni saját fizikai aktivitásukat. Az amerikai Heapsylon vállalat pedig a közelmúltban jelentette be, hogy olyan érzékelõkkel felszerelt zoknit fejleszt, amely segít figyelemmel követni viselõje egyensúlyát sétálás, vagy futás közben.

Forrás: MTI
A cikk képei: