Hírek

Meghekkelték a magyar külügy számítógépes rendszerét
2013-12-10 14:11:56
Kategória: Hírek

 


Különbözõ európai országok tárhely jelszavait megszerezve, köztük Magyarország külügyminisztériumának számítógépes rendszerébe is betörtek kínai hackerek.


 A Fireeye kiberbiztonsági cég szerint a Magyarország mellett Csehország, Portugália, Bulgária és Lettország külügyminisztériumait is érintõ kibertámadások 2010-ben kezdõdtek, és jelenleg is folynak - írta internetes oldalán a The International New York Times kedden.

A jelentés szerint nem állapítható meg, hogy a támadások a kínai kormányhoz köthetõk-e, csupán az, hogy kínaiak az elkövetõk. Ugyanakkor a lap azt írta, hogy biztonsági szakértõk szerint a kínai kormány több hasonló, kormányzati tárhely hozzáféréseket érintõ korábbi támadásért tehetõ felelõssé.

Az cikkbõl az sem derült ki pontosan, hogy milyen információkhoz jutottak hozzá a hackerek. A Fireeye nyomozása szerint a támadók feltérképezték célpontjaik számítógépes rendszereit, és olyan felhasználók után kutattak, akiken keresztül fontos célpontok számítógépeihez tudnak hozzáférni.

Forrás: MTI
A cikk képei: