Hírek

Ellopták a Vodafone Deutschland kétmillió ügyfelének személyes adatait
2013-09-26 14:15:13
Kategória: Hírek

 


Ellopták a Vodafone Deutschland német mobilszolgáltató kétmillió ügyfelének személyes adatait. Az informatikai bûncselekménynek egyelõre egy gyanúsítottja van.A hatóságok egy házkutatást is tartottak már. A cég rendszerét csak a tárhely bennfentes ismereteinek birtokában lehetett feltörni - tette hozzá a vállalat szóvivõje.


A hackertámadással kétmillió ügyfél neve, címe, neme, születési ideje és bankszámlaszáma került illetéktelen kezekbe. Jelszavakat, PIN-kódokat, hitelkártyaadatokat és mobiltelefonszámokat nem szereztek meg a bûnözõk, de az ellopott adatokkal így is számos visszaélést lehet megkísérelni.

Elsõsorban adathalász támadásokkal és az úgynevezett identitástolvajlásra irányuló próbálkozásokkal kell számolni, ezért az ügyfeleknek rendkívül körültekintõen kell eljárniuk, ha személyes adatok, például tárhely jelszavak vagy hitelkártyaadatok kiadására kérik õket telefonon vagy e-mailben - figyelmeztetett a Vodafone Deutschland.

A társaság sajnálatát fejezte ki az eset miatt és bocsánatot kért az érintett ügyfelektõl, akiket levélben is tájékoztatnak majd a történtekrõl.A cikk képei: