Hírek

A regisztrátor csapdájában
2016-04-18 08:52:27
Kategória: Hírek

Bizonyos nemzetközi domainek nem átregisztrálhatóak. Vagyis nem vihetjük tetszés szerint másik regisztrátorhoz a domaint, ha mondjuk a tárhely szolgáltatásokkal elégedetlenek vagyunk. Mit tehetünk? Természetesen hozzuk a megoldást.


 Bárhol is regisztrájuk a domain, egy adminisztrációs felületen szerkeszthetjük annak tulajdonságait, beállításokat, módosításokat eszközölhetünk.

Ha domaint nem tudjuk átregisztrálni, de tárhelyet váltanánk a következő a megoldás.

1. Az új tárhelyünkön adjuk hozzá a domain nevet a fiókunkhoz, így az bekerül az új szolgáltató dns adatbázisába, vagyis a tárhely szolgáltató teljes mértékben képes lesz üzemeltetni a domain nevet.

Ezután regisztrátorunknál, ahol domain nevünk 'beragadt' az alábbi két módosítás közül hajtsunk végre egyet.

- Módosítsuk a dns kiszolgálók nevet az új szolgáltató dns neveire. Például a ns1. regikiszolgalo.hu-t írjuk át az ns1.ujkiszolgalo.hu névre. A kiszolgálók nevei általában megtalálhatóak az admin felületre belépve.

- Nem minden regisztrátor engedi a dns módosítást. Ilyenkor az átirányítás a megoldás. A DNS rekordokat kell módosítani, ez is az admin felületről jobb szolgáltatóknál elérhető. Ilyenkor átirányítjuk a domaint az új tárhelyre, és bár a regisztrátor a régi, a domain minden funkcióját az új tárhely szolgálja ki.

Ha Ön is így járt, és segítségre van szüksége, vagy kérdései merülnek fel, írjon az info@domainregisztraciokft.hu címre. Segítünk.A cikk képei: