Hírek

A világ elsõ virtuális boltja Dél-Koreában
2013-09-24 10:18:20
Kategória: Hírek

 

 


 

Dél-Korea második legnagyobb nemzeti üzletlánca megnyitotta az elsõ tárhely alapú virtuális boltot több mint 500 termékkel. Minden okostelefon tulajdonos vonalkód szkenneléssel tud vásárolni, a megfelelõ alkalmazás segítségével.

 


 

 Egy alkalmazás letöltése után a vásárlók a kép alatt lévő fekete-fehér kódra irányítják az okostelefonjuk kameráját. Egyet csipog, és megjelenik a termék képe a képernyõn. A vásárló kiválasztja a kívánt nagyságú terméket, majd megadja, mikor és hová kéri az áru kiszállítását és persze ezzel egyidõben fizet is. A Homeplus áruház több mint 500 terméket kínál a virtuális bolt vásárlóinak, élelmiszerek, elektronikai cikkek, irodai és pipere egyaránt megtalálható. Szöul déli részén a Seolleung állomáson található a virtuális bolt. Életnagyságú polcok és termékekrõl készült képek alatt a hozzájuk tartozó kóddal lehet õket megvenni.

Reggel az emberek munkába menet megrendelik a termékeket és mire este hazaérnek házhoz szállítják azokat, de nem csak otthonra szállítanak, ha akarjuk az irodába is megrendelhetjük reggelinket vagy akár csak egy üveg ásványvizet is. A “bolt” tavaly nyáron nyílt meg, azóta pedig már a város összes buszmegállójában is vásárolhatnak az emberek.A cikk képei: