Hírek

CES 2014: jöhetnek a szemmel vezérelt okoseszközök!
2013-12-03 17:19:01
Kategória: Hírek

 


Budapest, 2013. november 26. – A hi-tech világ krémje gõzerõvel készül a legfrissebb digitális trendeket bemutató szupershow-ra, a CES-re. Óriáscégek feltörekvõ startupok-kal karöltve január elején mutatják be a világnak a boszorkánykonyháikban kifõzött innovációikat. A Las Vegas-i elektronikai csúcsrendezvényen az egyik legforróbb téma a mozgásérzékelés: okoseszközeinket a jövõben akár egy kacsintással is kezelhetjük. Izgalmas újdonságok várhatók még a 3D nyomtatás és az appok világában is.


 Január elején hagyományosan Las Vegas-ra szegezõdik a tech társadalom figyelme: itt rendezik meg a világ legjelentõsebb fogyasztói elektronikai kiállítását, a Nemzetközi CES-t. 2014. január 7-10 között a legnagyobb cégek képviselõi, üzletemberek és újságírók özönlik el a black jack és rulettasztal fõvárosát, hogy megismerjék a legfrissebb digitális trendeket.

A kiállítás 20 TechZónája ad otthont a különbözõ kategóriáknak: 3200 technológiai cég rántja le a leplet közel 20.000 új fejlesztésrõl. A TechZónákban helyet kap többek között az autóipar, a fitnesz technológia, vagy éppen a robotika. A mozgásérzékelés, a 3D nyomtatás és az appok pedig fõszerepet játszanak majd a show-n.

Email olvasás egy kacsintásra?

A mikroméretû mozgásérzékelõk – azaz szenzorok – teljesen újraírhatják digitális eszközeink használatát. Képzeljük el, hogy a jövõben akár a szemünk mozgásával is kezelhetjük digitális eszközeinket. A CES egyik legforróbb témája is a szenzortechnológia. A MotionTech TechZónában a terület vezetõ fejlesztõmûhelyei mutatják be a mimikafelismerés, a kiterjesztett valóság, a szemmozgás- és a mozgásérzékelés terén elért legújabb eredményeiket.

3D nyomtatást minden háztartásba!

A 3D nyomtatás új terület a fogyasztói elektronikában és a CES-en is. A kategória néhány évvel ezelõtt még nem is létezett, mára viszont a tech ipar egyik legnagyobb jövõ elõtt álló szegmense. A CES saját TechZónát szentel a témának: a top gyártók itt állnak ki a nagyközönség elé a technológia jövõjét meghatározó fejlesztéseikkel.

App stand-up

Az applikációk elárasztják mindennapjainkat: az alkalmazásfejlesztés a tech ipar egy másik robbanásszerûen fejlõdõ területe. A CES-en a legjelentõsebb fejlesztõk, gyártók és szoftverszolgáltatók vonulnak fel, hogy megmérettessék magukat, melyre több programelem is lehetõséget ad. „A CES 2014-ben a világ elsõszámú app seregszemléjévé avanzsál, ami kiváló lehetõséget kínál fejlesztõk, gyártók és szoftverszolgáltatók számára a kapcsolatépítésre, fejlesztéseik bemutatására és a szakmai megmérettetésre” - mondta Gary Shapiro, a Nemzetközi CES-t szervezõ CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) elnök-vezérigazgatója.

Az egyik programelem a Wall of Apps, ami az év legjobbnak ítélt iOS, Android, Blackberry és Windows Phone alkalmazásait mutatja be. A Mobile Apps Showdown pedig egy pörgõs fejlesztõi verseny: az app készítõk négyperces „stand-up” elõadás keretében ismertethetik meg leginnovatívabb alkalmazásaikat a közönséggel. A gyõztest egy tapsmérõ készülék segítségével választják ki. Üzleti ötletverseny is lesz, 100 díjnyertes appkészítõ szállhat versenybe 100.000 dollárért: a nevezõk nyolc órát kapnak egy alkalmazás lefejlesztésére meghatározott témakörben.

A 2014-es CES-re több mint 150 országból mintegy 150.000 látogatót várnak.

Háttérinformáció:

A CES-rõl:
A Nemzetközi CES a fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves eseménye. A fejlesztõk és az úttörõ technológiai újítások seregszemléjeként szolgál már több mint 40 éve – a legújabb generációs innovációk globális színpada. A CES az ipar minden aspektusának teret kínál. A CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 203 milliárd dolláros amerikai szórakoztató szponzorálja és szervezi a nemzetközi CES kiállítást, ahová a világ üzleti vezetõit, úttörõ gondolkodóit invitálja, ahol az iparág legrelevánsabb ügyei kerülnek terítékre. Kövesse a CES-t a www.CESweb.org weboldalon illetve a közösségi médiában

Forrás: Double Decker PR & Consulting
A cikk képei: