Hírek

Akadozik a HealthCare.gov - Obama segítséget remél a technológiai szakmától
2013-12-17 13:33:43
Kategória: Hírek

 


Barack Obama és az Apple, a Twitter, a Google, a Facebook és még néhány cég vezetõi az akadozva mûködõ HealthCare.gov címû honlap tárhely kapacitási problémáiról fognak fõleg tanácskozni - közölte egy tisztségviselõ.


 Az amerikai elnök vezetõ technológiai cégek elnök-vezérigazgatóival konzultál kedden arról, hogy miképp lehetne javítani az egészségbiztosítási ajánlatok szövetségi internetes ügyfélablakának mûködésén - jelentette be hétfõn a washingtoni Fehér Ház.

Barack Obama és az Apple, a Twitter, a Google, a Facebook és még néhány cég vezetõi az akadozva mûködõ HealthCare.gov címû honlap tárhely kapacitási problémáiról fognak fõleg tanácskozni - közölte egy tisztségviselõ.

Ugyanis sok amerikai állampolgárnak, aki elveszítette biztosítását, mert a szolgáltató szerint szerzõdése nem felel meg az új egészségügyi törvény követelményeinek, december 23-áig regisztrálnia kell magát a honlapon ahhoz, hogy január 1-jétõl lehessen új egészségbiztosítási szerzõdése.

A Reuters hírügynökség szerint nem tudni, hogy Obama milyen eredményt vár a találkozótól, de az biztos, hogy ha együtt mutatkozik az ország legnagyobb technológiai cégeinek vezetõivel, akkor az meggyõzheti az amerikaiakat arról, hogy az elnök meg tudja oldani a HealthCare.gov gondjait. Obama népszerûsége ugyanis mostanra körülbelül 40 százalékosra csökkent egy sor kormányzási probléma miatt. E gondok közé tartoznak azok, amelyek az Obamacarenek nevezett egészségügyi reformmal (hivatalos nevén a betegvédelemrõl és a megfizethetõ egészségügyi ellátásról szóló törvény végrehajtásával) járnak.

A törvény, amellyel az a cél, hogy az eddig nem biztosított amerikaiak tízmillióira terjesszék ki az egészségbiztosítást, 2010-ben fogadták el, de annak egyes kulcselemei csak idén október 1-jével léptek életbe.

A keddi találkozón szó lesz arról is, hogy hogyan hat a technológiai cégekre az a botrány, amelyet az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által végzett titkos adatgyûjtés kiszivárogtatása váltott ki.

Forrás: MTI
A cikk képei: