Hírek

Több a nõ a 35 évesnél idõsebb internetes játékosok között
2013-11-26 09:41:39
Kategória: Hírek

 


Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerûek a 15-24 éves fiúk körében, a nõk száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban.


Már több a nõ az internetes játékok 35 évnél idõsebb felhasználói között - derült ki egy online játékokról készült, hétfõn közzétett felmérésbõl. A comScore, a világ vezetõ internetes analitikai társaságának adatai szerint az online játékosok száma 2013 végére várhatóan meghaladja az 1,2 milliárdot. Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerûek a 15-24 éves fiúk körében, a nõk száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban - tudósított a The Daily Telegraph online kiadása a játékokat üzemeltetõ Spil Games holland vállalkozás frissen közzétett kutatásáról.

A felnõtt nõk elsõsorban azért játszanak internetes játékokat, hogy kitörjenek a napi rutinból, és közben élénkítsék a gondolkodásukat is. Ez a nõi korosztály leginkább a kirakós, puzzle-szerû, összeillesztõs és a madzsonghoz, a kínai dominóhoz hasonló játékokat szereti. Az online játék a tizen- és huszonéves lányok közt is népszerû. Õk a szerepjátékokat kedvelik, mert segítségükkel felfedezik, milyen lesz a felnõtt életük. A jelentés szerint az õket körülvevõ világból felismert helyzetek eljátszása - például úgy tesznek, mintha lenne állásuk vagy gyermekük - abban segít nekik, hogy függetlennek érezhessék magukat.

A fõzõs, öltöztetõs, állatgondozós játékokat különösen a lányok közt népszerûek, a fiúk pedig a versengõs, sportos és akciós játékokat kedvelik, melyekben a magas pontszám jelenti a sikert, nem a kreativitás. "A lányok szeretik a kreativitásukat megosztani másokkal, szeretik megmutatni a barátaiknak, mit készítettek - olvasható a jelentésben. Sok ilyen játék több nemzedéket is vonz, az anyák rendszeresen együtt "fõznek" például a lányukkal a Sara fõzõiskolája (Sara's cooking class) címû játékban.

"A modern játékosok mindig, mindenütt játszanak. Kezdhetik reggel, munkába menet a buszon vagy a vonaton az okostelefonokon, nap közben folytathatják a számítógépeken vagy laptopokon, este otthon pedig tovább játszhatnak a táblagépeken" - olvasható a jelentésben.Forrás: MTI
A cikk képei: