Hírek

Tanúsítvány, vagyis SSL
2016-01-18 08:40:05
Kategória: Hírek

 

 


 

Az SSL (és a TLS) protokoll a webes titkosítás eszköze. A felhasználók és egy webszerver közötti kommunikáció az SSL segítségével tehetõ biztonságossá, segítségével megakadályozható a bizalmas adatok (pl. jelszavak, bankkártyaszámok) lehallgatása. Amennyiben tárhelyünkön webáruházat, vagy más biztonságos csatornát igénylõ kommunikációt folytatunk érdemes SSL tanúsítványt beszereznünk.

 


 

Érdemes arra figyelni hogy nem csak online fizetés-hez lesz szükségünk ssl-re, de például tárhelyünkrõl futó Facebook alkalmazások is SSL tanúsítványt igényelnek.

Mire figyeljünk amikor megvásároljuk a tanúsítványt? Leginkább arra hogy pontosan adjuk meg a domain nevet ami alá a tanúsítványt vásároljuk. Itt nem csak a név pontos beírásáról van szó, hanem arról hogy a www vagy www nélküli változatot vásároljuk. Amennyiben mi a www.endomainem.hu nevet adjuk meg vásárláskor akkor a tanúsítvány nem fog mûködni az www nélküli http://endomainem.hu változat alól.
Ugyanez igaz az aldomainekre. Ha például Facebook alkalmazás miatt van szükségünk ssl-re, megvásároljuk a www.endomainem.hu-hoz a tanúsítványt, de futtatás elõtt egy teszt aldomainen próbáljuk ki a facebook alkalmazásunkat akkor a (például) teszt.endomainem.hu alodmainre nem fog vonatkozni a hitelesítés, kivéve ha ugynevezett Wildcard tíousú tanúsítványt vásárolunk.A cikk képei: