Hírek

Az üzleti sikerhez kulcsfontosságú az informatika
2013-11-28 09:17:30
Kategória: Hírek

 


A kis- és közepes vállalkozások 76 százaléka szerint az informatika szerepe kulcsfontosságú az üzleti sikerhez. A felhõ alapú szolgáltatások igénybevétele, a domain regisztráció és tárhely bérlés ma már magától értetõdõen kiemelt fontosságúak.


Ez derül ki a Microsoft idén végzett reprezentatív felmérésébõl. A kutatás kimutatta azt is, hogy 66 százalékuk már használ valamilyen felhõ alapú szolgáltatást.

Elsõsorban azért, mert az olcsóbb és rugalmasabb, mint a hagyományos informatikai megoldások használata.

A felmérés, illetve a kkv-k igénye alapján fejlesztette ki az évi 1 milliárd forint árbevételû Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. és a Microsoft Magyarország az elsõ digitális számlatömb applikációt, amelyet a Nemzeti Adó és Vámhivatal is elismer a két cég közleménye szerint.

A számlázó program teljesen kiváltja a papír számlatömböket, s a program könyveli is a kiadott számlákat. A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fõvel, dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 200 fõt.

A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. dobozos ügyviteli szoftvereket fejlesztõ és forgalmazó vállalat, a budapesti székhelyû cég jelenleg 105 embert foglalkoztat. Eddig több mint 50 országból töltötték le a programjait.A cikk képei: