Hírek

Két legyet egy csapásra 4: rész: A képek fontossága
2016-03-23 09:29:29
Kategória: Hírek

Előfordulhat, hogy erőfeszítéseink ellenére sehogyan sem tudunk jó helyre kerülni a Google találati listáján. Van azonban egy megoldás, mellyel valóban két legyet üthetünk egy csapásra.


 Ez pedig nem más, mint a képek alkalmazása a weboldalon. Persze nem elegendő képeket csak úgy beszórnunk a honlap különböző oldalaira, hanem megfelelően kell elneveznünk, és címkéznünk a képet.

Ha például piros telefonok forgalmazásával a foglakozunk, akkor az oldalon elhelyezett kép neve lehetőség szerint pirostelefon.jpg legyen és a címkéje is Piros telefon legyen. Ennek jelentősége az, hogy a Google egyik vizsgálati szempontja az úgynevezett kulcsszó sűrűség, vagyis, hogy a számunkra fontos kifejezések milyen arányban szerepelnek az oldal szövegében. Ez alapvetően egy 8% körüli arány.

Csakhogy kulcsszavunkat túl sokszor a szövegbe helyezve, magyartalan honlaptartalmat kapunk. Gondoljunk csak bele, milyen lenne egy ilyen szöveg:
A Piros telefon Kft piros telefonok forgalmazásával foglalkozik. Ezen tevékenységünk keretében piros telefonokat árusítunk azoknak, akik piros telefonokat szeretnének vásárolni.

Kulcsszó sűrűség szempontjából biztosan rendben lenne ez tartalom, azonban senki sem olvasná végig, és így vevőket veszítenénk.

A képek elhelyezése, és megfelelő szövegezése azonban növeli a kulcsszó sűrűséget, de nem rontja el a szöveg olvashatóságát.

Mit tegyünk azonban akkor, ha nagyon sok szöveg szerepel az oldalon, és a vágyott 8% százalék csak rengeteg képelhelyezésével érhető el? Erre a problémára kitűnő megoldás a reszponzív (mobilbarát) képgaléria, ahol különböző témákban tölthetünk fel, és optimalizáltan címkézhetünk képeket.

Ezzel két legyet is üthetünk egy csapásra.
1 Javítjuk a kulcsszó sűrűséget, amivel előrébb kerülhetünk a találati listán
2 Egy jól optimalizált, és odafigyeléssel feltöltött képgaléria tartalma a Google képkeresőjében is jó helyen jelenik meg, így innen is tudunk vásárlókat bevonzani.

Ha Önnek is ilyen galériára lenne szüksége írjon nekünk az info@domainregisztraciokft.hu címre.

Ne felejtse el lájkolni, és megosztani ezen posztunkat Facebook oldalunkról. Lehet, hogy akár nyerhet is egy ilyen programot.A cikk képei: