Hírek

Az NSA-botrány miatt bõvíti számítógépközpontjait a SAP
2013-10-01 11:54:16
Kategória: Hírek

 


Világszerte mindenhol építünk új számítógépközpontokat" - mondta a SAP igazgatója. "Ügyfeleink számára világszerte fontossá vált, hogy konkrétan hol a tárhely, ahol tárolják az adataikat, és melyik régióból kik kezelik ezeket a tárhelyeket".


 A SAP német üzleti szoftverfejlesztõ és -szolgáltató vállalat az amerikai internetes titkos adatgyûjtési botrány miatt felgyorsította saját tárhely és számítógépközpontjainak bõvítését.

"Állandó témává vált az NSA (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) ügyfeleink körében" - mondta Bernd Leukert, a SAP innovációs igazgatója szerdán a német dpa hírügynökségnek. "Ezért felgyorsítjuk tárhely és számítógépközpontjaink bõvítését világszerte" - tette hozzá.

"Nagy elõnyt jelent számunkra, hogy felhõ alapú szolgáltatásainkat a német jogrend szerint kínáljuk" - mondta Leukert. "Elõnyünkre válik az is, hogy vállalati székhelyünk elegendõ számítógépközpont felett rendelkezik Németországban" - hangsúlyozta.

Az amerikai Successfactors és az Ariba vállalat akvizíciójával a SAP hat számítógépközpontra tett szert az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában. További négy számítógépközpont megépítése van tervbe véve Kínában, Oroszországban, Brazíliában és Kanadában.

"Világszerte mindenhol építünk új tárhely és számítógépközpontokat" - mondta a SAP igazgatója a dpa hírügynökségnek. "Az igény megvan rá, ezért bõvítjük kapacitásunkat" - mondta. "Ügyfeleink számára világszerte fontossá vált, hogy konkrétan hol tárolják az adataikat, és melyik régióból kik kezelik ezeket" - mutatott rá.

A SAP Kínában is saját számítógépközpontot tervez létesíteni. Nem kínai vállalatok számára eddig nem volt egyszerû feladat saját számítógépközpontjaikban futó szolgáltatásaikat kínai vállalatoknak értékesíteni. Ezért alakított a SAP 2011-ben közös vállalatot a kínai CCS informatikai vállalattal. "Hosszú távú céljaink között szerepel saját számítógépközpont építése is Kínában, és tárgyalásokat folytatunk ennek érdekében a kínai illetékesekkel" - mondta Leukert.A cikk képei: